Hva skjer?

Kjære medlemmer i ÅOG

God mai!

Vi lever i ei rar tid. Vi hører og leser hver dag om sykdom og død, men de fleste her på Mørekysten er friske, og kanskje friskere enn på samme tid i fjor. Så sitter vi mest hjemme og ser på hverandre og på TV og på «padder».  Vi  har en stor fordel her ved at vi kan gå ute, gå på tur osv.  Så er vi stort sett lovlydige i Norge, og følger opp råd og regler fra myndighetene, og pandemien roer seg. Vil det vare?

Nå skal samfunnet åpnes gradvis – MEN de andre skal fortsette som før – inntil videre. Det betyr nok at vi  mest mulig skal unngå møter og arrangement, unngå å ta i det samme, som dørhåndtak, brytere, vannkraner, sager og slipeutstyr osv, osv. . Og folk i risikogrupper skal være særlig forsiktige.  Alt over 65 år er risiko, så da så.

Derfor har jeg ikke innkalt verken til medlemsmøte eller styremøte ennå. Så får vi se hvordan myndighetene slipper opp restriksjonene etter hvert. Det er mye som er usikkert – hvor mange som har vært smittet uten å ha blitt syke, blir disse immune? – blir de som har vært syke immune?  – kan de som ha vært syke bli syke igjen? Osv.

Dette er kjedelig. Vi må forsøke å finne andre aktiviteter i ÅOG utover i mai. Det kan f. eks være korte geoturer på kort varsel i nærområdet, uten de store geofunn, men at hver sitter på en stein et par meter fra hverandre, drikker kaffe og har ei lita matpakke, og drar hjem igjen. Det vil ikke passe for alle, men kan være en grei måte å treffes på. MEN DET BØR VÆRE LITT GODVÆR. Helt hvitt over Strandafjellet i dag tidlig.

En slik mulig tur er til kalkovnene på Magerholm. Kort og nært.  Langs elva i Barstadvik det samme.  Bilde fra Barstadvik for 2 uker siden. Fine turveger langs elva, og det lages nye turstrekninger. I vegpukken er det spredt forekomst av olivin. Jeg vet ikke hvem som leverer steinen der.

Det skjer en del på heimesida til ÅOG. Den vokser  – og det er nok Ainars som ordner opp. Se lenka og bla i de forskjellige fanene: https://www.alesundgeologiforening.net/index.html

Tusen takk til Ainars. Det er litt aktivitet på Facebook.

Jeg har ikke så mye spennende å bidra med i dag. Anbefaler å besøke GEO365.no, evt abonnere på nyhetsbrev. https://geo365.no/

Se også heimesida til forskning.no  - mange interessant populærvitenskapelige artikler  https://forskning.no/

Årsmøtet i NAGS i slutten av april ble avlyst, utsatt på ubestemt tid.

Jeg håper alle har det bra. Sees – om enn ikke så brått

Emblem 3.5 2020

Per Jacob Desserud

Kjære alle medlemmer i ÅOG

Jeg ønsker dere en riktig god påske. Jeg håper at alle har det bra, og er ved god helse. Det ser ut som de rådene vi får om å ha liten kontakt med andre reduserer smittefare. Så sitter vi da her og kikker ut på været. Vi har pyntet et plommetre, som er artig. Det er Opal plommetre, og det er plommestein i plommene – altså litt assosiasjon til geologi.

God påske!

Hilsen Per Jacob

Hei,

Inntil videre avlyser vi slipemøtet i morgen mandag, og medlemsmøtet neste mandag. Trolig blir det avlysninger på samme måte i april.

Dette får vi komme tilbake til.

Jeg håper alle medlemmene og familiene deres er friske og raske, og ønsker dere ei god neste uke.

Hilsen Per Jacob /22.03.2020/

Kjære medlemmer,

På grunn av smittefare av virus avlyses denne slipedagen.  Flere av medlemmene er i en risikogruppe for virussykdom. Tiltak for å begrense smitteoverføring er viktig. Det er minst smittefare ved å være hjemme.

Vi må planlegge en ny slipedag seinere, enten seinere i vår eller til høsten.

TILLEGG:

Det har i dag kommet beskjed om at «Ferie og fritid» i Sunnmørshallen i april er avlyst. Det planlegges ny messe i april 2021.

Hilsen Per Jacob /11.03.2020/

Lørdagsmøte - Slipedag  i ÅOG

Lørdag 14. mars 2020 kl. 10:00–15:00

Kjære medlemmer,

Velkommen til en ekstra slipedag i ÅOG lørdag 14 mars fra kl. 10 – kanskje til kl. 15 eller mer for de ivrigste? Dette er en gjentakelse fra i fjor, som var en suksess.

Også medlemmer m fam. som ikke har tenkt å slipe, er velkommen. Det blir servert lunsj til alle ca. kl. 12.30 - varm suppe og brød, som i fjor. Kaffe.

Det hadde vært kjekt om medlemmer som vi ikke ser så ofte kunne stikke innom til lunsj og en prat

Annet:

Lære å bruke det nye mikroskopet

Se over maskiner og annet utsyr som vi har stående, og vurdere om noe skal vrakes, istandsettes osv.

- Turer/overnattingsturer: Tingvoll(Siw)Midsund, Nordal, Larsnes?

- Styremøte 30.mars  kl.17.30 - Avlyst

- Fritidsmessa 18-19. april.  Info kommer i mars - Avlyst

- NAGS landsmøte - Årsmøtet i 25.april, i Oslo (Folkets hus) - Avlyst

- "Geologiens dag"  12. september

Tema - "Klima og geologi gjennom tidene"

Medlemsmøte ÅOG

Mandag 2 mars 2020 kl. 19.

Hei,

Velkommen til årets første medlemsmøte i ÅOG mandag 2 mars 2020 kl. 19. Dørene åpnes kl 18

Program:

1 Informasjon v formannen

Merk: Vi planlegger som i fjor en ekstra slipelørdag lørdag 14. mars!

2  Fylkessteinene i Norge – - andre halvdel  v P. J. Desserud

Vet du fylkessteinen for Møre og Romsdal? Vet du hvilken stein fylket ønsket seg, men ikke fikk?

Hvor kan man besøke fylkessteinene?

Gjennomgang av fylkessteinene for de gamle fylkene.

Servering, utlodning, godt prat

Velkommen.  Hilsen styret. P.J. Desserud

PS – Det blir styremøte på forhånd, kl 1730. Innkalling og saksliste sendes separat.

Adresse: Brogata 14, Ålesund, Norway

E-post:    alesundgeo@gmail.com